Sintine Pompaları

Şuna göre sırala:

Fiyat

620 TL 2166.26 TL
Sintine Pompası çeşitleri ve modelleri, en uygun fiyatları ve taksit seçenekleri ile Genba Yapı Market'te. Sintine gemilerin su içinde kalan en alt kısımlarına verilen isimdir. Gemilerin motor bölümünden sızan yağların ve suların toplandığı bölgedir. Bu çerçevede sintine pompaları bu bölgede toplanan yağların ve suların gemilerden boşaltılmasını sağlar. Gemilerde günlük işleyişlerde ve gemilerin seyir halinde olmalarında oldukça önem taşıyan sintine pompaları makine dairesi içinde temizlik veya tamirlerinde de önemli rol oynar. Temizlik ve tamir sırasında motor dairesinden sızan her türlü yağ ve pis sular sintine kuyularına karışır. Sintine pompalarıyla da bu biriken sular boşaltılır.

Her Geminin İhtiyacı Sintine Pompaları

Sintine pompaları gemi için olmazsa olmaz özelliktedir. Sintine pompaları genellikle pistonlu veya santrifüj tipidir. Pistonlu tip sintine pompaları santrifüj tip sintine pompalarına göre daha geniş akış oranına sahiptir. Bununla birlikte bütün gemilerde sintine pompaları gemilerin su içinde kalan kısımlarında yer alır. Bu çerçevede sintine pompaları her gemiye göre farklılık göstermektedir. Tek boyut ve modelde olmayan pompalar her geminin boyutuna ve özelliğine göre farklı çeşitlerde tercih edilmelidir.

Niçin Sintine Pompası Kullanılır?

Sintine pompaları öncelikle gemilerde su sıkıntısını gidermek için tasarlanmıştır. Gemideki fazla suların denize boşaltılması bununla birlikte biriken fazla ve pis yağların gemiden tahliye edilmesini sağlayan sintine pompaları arıza yaptığı durumlarda gemilerin sefere çıkmaları söz konusu olamaz. Bu yüzden sintine pompalarının düzgün çalışması ve herhangi bir arıza sırasında derhal onarılmaları gemi açısından hayati önem taşıyor.

Sintine Pompaları Nasıl Çalışır?

Tekne veya geminin içindeki su sintine pompası yardımıyla tahliye edilir. Sintine pompasının arıza yapması demek geminin su alması demek ve bu da geminin batmasına sebep olacak kadar tehlikeli bir durumdur. Bu yüzden gemiler de en az iki sintine pompası bulundurmak yararlı olacaktır. Bu çerçevede sintine pompaları geminin aldığı suyun çokluğuna göre fazla su basabilecek kapasitede olmalıdır. Bununla birlikte sintine pompalarının çalışma prensipleri ise şu şekildedir:
  • Sintine pompasının basacağı sıvı çarkın merkezine iner. Merkeze inen sıvı dışarı doğru yönlenir ve pervanelerin arasından geçer.
  • Pervanelerin arasında giren sıvının hızı artar.
  • Akışı hızlanan sıvı basınca dönüşerek difüzöre girer. Basıncı kuvvetlenen sıvı deşarj sistemiyle dışarı pompalanır.
  • Bu sayede gemideki atık sular sintine pompasıyla geminin dışına atılmış olur.

Bu site çerez kullanmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.